Site Overlay

Samen Bevallen Compleet

Foto: @lauranieuwenhuisfotografie

Dit is de meest uitgebreide cursus van Samen Bevallen. Een pufcursus? Zeker niet. Onze complete cursus vertelt het volledige verhaal over zwangerschap, ontsluiting, persen en kraamtijd.

Of jij nu degene bent die de baby draagt of de partner die daarbij ondersteuning biedt: dit is een groot avontuur voor jullie allebei! Daarom zorgen we er bewust voor dat jullie samen goed geïnformeerd en voorbereid zijn; ieder vanuit zijn of haar eigen unieke en onmisbare rol. In ontspannen, leerzame bijeenkomsten schetsen we een realistisch beeld.

Er is veel ruimte om te oefenen, vragen te stellen en onzekerheden aan te kaarten, maar zeker ook om plezier te maken en met elkaar te lachen. Tijdens de cursus krijgen jullie brede informatie, zodat jullie zelf kunnen bepalen wat voor, tijdens en na de bevalling het best bij jullie past.

Na deze cursus Samen Bevallen zien jullie de komst van jullie kindje vol vertrouwen tegemoet, want wat er ook op jullie pad komt: jullie trotseren het samen! Een mooie bijkomstigheid: jullie ontmoeten andere koppels die aan de vooravond van dezelfde bijzondere reis staan, wat vaak zorgt voor herkenbare ervaringen, vergelijkbare zorgen, grappige anekdotes en regelmatig zelfs voor leuke nieuwe vriendschappen.

De Complete Cursus in het kort:

  • 8 ontspannen, leerzame en leuke bijeenkomsten van 2 uur, waarvan 1 na de bevalling;
  • Het volledige verhaal over zwangerschap, ontsluiting, persen en kraamtijd;
  • 3 tot maximaal 6 stellen;
  • Een mix van nuttige theorie, praktische ontspannings-, ademhalings-, massage- en perstechnieken, informatie over verschillende baringshoudingen én de waardevolle rol van de partner;
  • Aandacht voor het eerste contact met jullie baby, de kraamtijd, borstvoeding en andere manieren van voeden;
  • Een gezellige terugkombijeenkomst waarin we bevallingsverhalen en ervaringen met elkaar uitwisselen en natuurlijk elkaars baby’s uitgebreid bewonderen.

We doen het SAMEN!

Door de goede voorbereiding weten jullie precies wat de ander prettig vindt en hebben jullie tijdens de bevalling aan een half woord genoeg, ook als het anders loopt dan verwacht. Maar bovenal leert de cursus jullie vertrouwen op de eigen (oer)kracht én op elkaar. Vind je het toch nog spannend of maak je je zorgen over pijn? Ook daarvoor is alle ruimte, met uiteraard aandacht voor positieve ondersteuning vanuit de partner, bijvoorbeeld met massage. Na deze cursus weten jullie het zeker: we doen dit SAMEN!

Ben je bewust alleenstaande moeder of weet je al dat iemand anders jou gaat steunen tijdens de bevalling? Uiteraard kan ook een moeder, zus, vriendin of vriend samen met jou deelnemen aan de cursus.

Enthousiast over Samen Bevallen?

Een complete cursus kost € 175,-

Kun je niet wachten om SAMEN een complete cursus te volgen?
Meer weten? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen op www.samenbevallen.nl

Is samen bevallen zweverig…soft?

Dan kan ik je gerust stellen. Samen Bevallen is een cursus waarbij je allebei veel informatie krijgt.

Met deze informatie kunnen jullie samen je eigen keuzes maken ten aanzien van veel zaken rondom de bevalling. Er is geen vingertje dat jullie wijst hoe dingen moeten.

Veel partners zien op tegen het puffen.
Bij het aanleren van de ademhalingen krijgt de partner vooral een coachende en controlerende rol. Het puffen is slechts een kort onderdeel van de cursus, daarnaast wordt er veel meer geoefend, ervaringen en belevenissen besproken, en gelachen!

Aanvullende informatie

De groep: 3 tot 6 stellen
Aantal lessen: 7 avonden+1 terugkomdag
Lesuren per week: 2 uur

* De groepen worden zoveel mogelijk ingedeeld op basis van uitgerekende datum
* Mocht je een avond afwezig zijn, dan is er altijd de mogelijk om de gemiste stof de volgende les in te halen of per mail toegestuurd te krijgen.

Planning & beschikbaarheid

Momenteel zijn er geen nieuwe cursusdata voor de complete cursus.
Graag verwijs ik jullie door naar de cursus Samen Bevallen mini.
Deze cursus bestaat uit 4 avonden, maar is ook verassend compleet en meer dan voldoende om goed voorbereid de bevalling in te gaan.

*Bij jouw zorgverzekeraar kun je navraag doen of de cursus vergoed wordt.
Sommige zorgverkeraars vergoeden de cursus al. Op avond 1 ontvang je een kwitantie die je naar je zorgverzekeraar kunt opsturen.

Locatie

Verloskundig Centrum de Wieg
Dr. J.H. Hommesplein 25
9671 CZ Winschoten


Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in deze cursus en wil je aanmelden stuur dan een e-mail naar: info@goed-bevallen.nl

Vermeld bij je aanmelding

Cursus: Samen Bevallen compleet
Startdatum:
Naam zwangere:
Naam partner:
Straat + huisnummer:
Postcode:
Woonplaats:
Telefoon:
E-mail:
Controle bij:
Uitgerekende datum:
Opmerkingen:

Alvast bedankt en graag tot ziens.

Ingeborg Kiewiet

Copyright © 2024 Goed Bevallen. All Rights Reserved. | Chique by Catch Themes
×